kommentar 0

Mer skärmfri tid

Jag skippar ut från Fejan ett tag! Något måste göras för att dra ner den tid som jag spiller på alla inlägg som rullar förbi. Tar bort min genväg från skrivbordet och kommer att logga in på de sidor och i de grupper som jag behöver följa med länkar här. Får jag skrivklåda någon gång kan jag ju skriva här och lägga en länk i fejan. Kanske. Och aviseringar dyker ju upp i telefonen.

Birgittakolonin
Salsaklubben

Regionalt Kvinnonätverk
Vänsterpartiet                  Vänsterpartiet i Östergötland                Vänsterpartiet i Vadstena

Sparat under:X
kommentarer 2

Lustigkulles resejournal

Som pensionär kan jag äntligen resa runt igen – det är kul! Jag önskar bara att det fanns mer pengar. Det får bli budgetresor men det är faktiskt mycket bättre så – jag känner ingen längtan efter guldkrogar och lyxhotell. Det är faktiskt rätt OK att cykla runt i det Östgötska landskapet också.

Kommentera! – det är kul att få veta om ni finns därute.

Prenumerera! – rulla ner till sidfoten till rubriken PRENUMERERA, fyll i din e-postadress och tryck på knappen! Sen blir du aviserad via mail så snart jag skriver något nytt.

Sparat under:X
kommentar 0

Cykeltur runt Nässja udde

16e maj: Vi fortsätter med att testa cykeln – hur långt tar vi oss på en batteriladdning?

Dagens utflykt gick runt Nässja Udde söder om sta’n. Det blev 28 km och tog 4 timmar och 13% av batteriet. Cyklade snålt på effektsteg 1 – 2. Växlade till 3 -4 i de värsta uppförsbackarna. Det är magiskt, man bara seglar uppför!
– Härligt cykelväder, vi hann med att äta matsäck, sparka litet fotboll och undersöka diverse skumma platser. Och fota med iphonen. (Borde ha haft riktiga kameran med)

kommentar 0

På cykeltur med Max – första turen

9e maj kom äntligen värmen och vi for ut på den första litet längre turen med min fina Livelo-cykel.
Vi hade tänkt ta oss upp till Boren och Birgittas udde, men batteriet var inte fulladdat så jag vågade inte. Tur blev i alla fall nästan 4 mil i en sväng runt slätten. Hagebyhöga – V:a Stenby – Sjökumla – Varv – Fågelsta – Fivelstad – och hem. Kyrkorna ligger så lägligt med ca 5 km mellanrum. Vätskekontroll (in för båda och ut för hunden) vid varje kyrka. Vi åt matsäck vid en körsbärsodling.

Cykeln fungerar bra – det är härligt att få litet hjälp av elmotorn ibland, som att cykla medvind! Jämfört med vanlig tvåhjulscykling är det litet trixigt att parera för att vägen lutar åt höger eller vänster. Med tre hjul kan man inte luta emot med cykeln, bara med kroppen. Hög asfaltkant och frånvaro av vägren är något att se upp med. Än har jag inte riktigt vant mig vid var högerhjulet är.

Sen blev det pizza och bad!

 

kommentar 0

Budget Stromboli

Själva resan från Arlanda till Catania på Sicilien kostar SEK 3088 (€334,23) – direkt med Norwedgian!
Båten från Milazzo tur och retur Stromboli går på €74 – tillkommer flygbussar ca €30 och tåg €12,50.
Totalt för resan: ca SEK 4160 (€451)

Logi 10 nätter i lägenhet på Stromboli €500 + hotell Agrigento 2 nätter €138 + hotell Milazzo 2 nätter €144
Totalt för logi: SEK 7.217 (€782)

Sådär 11500 allt som allt.
Det får gå med i den allmänna konkursen!

kommentar 1

Nya äventyr!

Dags att öppna ”Grand Tour” igen – på fredag flyger jag till Sicilien. Ca kl 11:30 på fredag förmiddag tar jag flygbussen till Agrigento på sydkusten, en liten medeltida stad med berömda grekiska fornlämningar. Valle dei Templi heter platsen på sluttningen mot havet där templen står på rad. 2 nätter och en dag blir det där.

Tredje dagen tar jag tåg norrut över alla bergen, sen längs havet österut till Milazzo där det går färjor till Stromboli, som är resans huvudmål. Där ska jag måla akvarell, bada, äta gott, umgås med (förhoppningsvis) trevliga kurskamrater, titta på vulkan, etc under 10 dagar!

Lovar att rapportera regelbundet om det går – det hänger på om det går att hitta en WIFI-anknytning. Men kunde Karin hitta uppkoppling mitt i ”nowhere” i Anderna ska det väl funka på Stromboli. Och jag ska fota själv – det här är lånade bilder.
5700748_orig