kommentar 0

Hemresan …

BotticelliPrimavera… gick via Verona, Trento, över Brennerpasset till Innsbruck, München och vidare norrut till Köpenhamn.

Tågresan från Verona till Innsbruck önskar jag att alla någon gång fick göra, speciellt den här årstiden. Naturen har totalt bytt skepnad sen jag for till Venedig för 3 veckor sedan. Då var det kallt, grått och regnigt. Nu var kullarna runt Verona inbäddade i den skiraste vårgrönska och ljuvaste fruktblom. Norr om Trento far man genom en trång dalgång med branta sidor. Där odlas vin och högre upp äpplen och annan frukt. Om Botticellis vårflicka hade stått bland de blommande äppelträden och vinkat hade man nästan inte blivit förvånad. Bergssidorna var klädda i ljusgrönt, i dalbotten växte saftigt gräs och blommade allehanda örter och lökväxter under knotiga vinrankor och hårt spaljerade fruktträd. Då och då trädde en snöklädd bjässe fram bakom den närmaste bergskammen, för att sakta och majestätiskt glida bort ut ur synfältet igen. Drömlikt!

Våren och de gröna löven drog sig tillbaka innan Brennerpasset. I Brenner låg det snö i fläckar på marken och man såg inte ett grönt strå men hon dök upp igen strax innan Innsbruck. Där blommade körsbär och forschytia och björkarna stog nyutslagna. Sen tog hon adjö för gott mellan München och Fulda.

Sent på kvällen i Fulda tog nöjet slut på en iskall perrong; ingen service öppen, inte ens en betaltoalett eller uppvärmd väntsal. Litet kärvt när man ska vänta i nästan två timmar på nattåget från Basel. Sedan delade jag sovvagn med flera gäng danska och tyska tonåringar som bestämt sig för att parta hela natten. Högljutt! Då blev jag en arg tant vilket naturligtvis bara gjorde saken värre. Att sen bli väckt av en gapande, ohövlig tysk gränspolis kl 06:00 … grrrr!

Nå, jag kom hem till sist, till kala träd och brunt gräs. Skönt att kunna prata svenska igen och bra att sova i egen säng. Men …

Jag ska deklarera försäljningen av mitt hus nu innan 1a maj. Fixar jag tillräckligt med avdrag för att slippa skatt kan jag resa ut igen!

PS: Jag har inte skrivit färdigt om Venedig – spännande fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s