kommentar 0

Förmiddagspromenad i Canareggio

Om jag fick välja helt fritt skulle jag nog vilja bo i här. (Förutsatt att släkt och vänner ville komma och hälsa på mig, såklart.) Vackrare stadslandskap är svårt att föreställa sig. Canareggio är en av Venedigs äldsta delar och den stadsdel som är mest opåverkad. Vilket här betyder att kanaler, gränder och hus ser ut ungefär som på 1500-talet. Trots det är det en fridsam stadsdel – turisterna verkar inte hitta hit. Bara tio minuter bort vid Rialto är folkvimlet hysteriskt.


I det ljuvligaste försommarväder strosade jag runt några timmar, tog litet bilder, tittade på alla båtar, åt gott på en trattoria (man äter alltid gott här). Båttrafiken är fängslande en vanlig vardag när alla jobb är igång. Jag tog en massa bilder på båtar. Förvånansvärt många, säkert hälften är träbåtar. Jag har fotat roddbåtar för kapprodd, små fiskebåtar med utombordare, större transportbåtar, sådär 16 – 20 fot och rundgattade. Alla är kravellbyggda. Ambulansbåtar och läkartransporter är  naturligtvis moderna. En ambulans for förbi med sirener på – det gick undan, väldiga svallvågor.


I morgon måste jag packa. Jag kommer nog inte att hinna så mycket sightseeing. Det känns litet ledsamt men jag tror att det är dags att åka hem, faktiskt, och leva litet vardagsliv. Basilica de San Marco hoppar jag över. Man får stå i timmar i kö för att sen få gå genom på 10 minuter. Det känns inte som om det vore värt mödan även om det är en överjordiskt vacker kyrka. Jag såg Madonna dell’Orto i Canareggio i stället – anses vara Venedigs finaste gotiska kyrka.

Jag är inte så nöjd med mina bilder – de blir överexponerade. Det tar väl litet tid att lära sig hur man ska bära sig åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s